OBVESTILO O PIŠKOTKIH

 

Pravna podlaga 

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
  • Življenjsko dobo piškotka
  • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število
  • Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

 

WooCommerce Piškotki

Seznam piškotkov, ki jih zbira spletna trgovina. V teh piškotkih niso shranjeni nobeni osebni podatki.

Ime piškotka Čas piškotka (kdaj se izbriše) Namen piškotka
woocommerce_cart_hash trenutna seja Piškotek, ki pomaga WooCommerceu določiti, kdaj se spremeni vsebina / podatki košarice.
woocommerce_items_in_cart  trenutna seja Piškotek, ki pomaga WooCommerceu določiti, kdaj se spremeni vsebina / podatki košarice.
wp_woocommerce_session_ 2 dni Piškotek, ki vsebuje edinstveno kodo za vsako stranko, tako da ve, kje je mogoče najti podatke o vozičku v bazi podatkov za vsako stranko (Povezuje uporabnika s pravilno vsebino košarice).
woocommerce_recently_viewed trenutna seja Hrani informacije o nedavno pogledanih izdelkih.
store_notice[notice id]  trenutna seja Strankam omogoča, da zavrnejo obvestilo o trgovini.