Učili so me ljubiti in spoštovati naravo.

Stara starša sta me navduševala nad naravo in skrbjo do nje. Kadar je bilo le mogoče smo se odpravili v gozd, včasih samo na sprehod, včasih smo sadili smreke ali hranili ptice, najboljše pa je bilo, ko je stara mama spakirala kosilo in smo si sredi narave pripravili veličasten piknik in poslušali šum gozda in živali v njem.

Reciklaže me je mami učila že kot otroka, največkrat sva šivali oblekice za Barbike iz odpadnih kosov oblačil. Zmeraj me je fasciniralo, da lahko iz stare kombineže narediš čudovito plesno obleko.

Skupek vse teh lepih občutkov in navad, ki so mi bile privzgojene, ter splet okoliščin me je vodil do projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu, tako se je zgodba Črne Zračke začela razvijati aprila 2010, ko sem bila v sklopu dogodka Očistimo Slovenijo povabljena k sodelovanju na modni reviji, uradno pa je bila znamka ustanovljena leta 2012.

Očistimo Slovenijo Črna Zračka
Črna zračka unikatni reciklirani izdelki iz odpadnih zračnic

V času študija, Oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF, sem velikokrat reciklirala oblačila in tekstilije. Zato sem se odločila, da poizkusim reciklirati kakšen drug material.

Razmišljala sem, kaj vse ljudje odvržemo. Takoj sem se spomnila, na številna kolesa, ki jih potegnejo iz Ljubljanice in drugih rek po Sloveniji.

Izdelala sem obleko iz odpadnih kolesarskih zračnic. Prednost pri tem projektu sem namenila predvsem materialu in dizajnu. Moja obleka iz reciklirane gume je dobila pozitivne kritike. Jaz pa se nisem ustavila.

Tako sem idejo z obleko dvignila na uporaben nivo in združila dizajn in funkcionalnost, materialu pa sem dala novo veljavo Začela sem izdelovati galanterijske izdelke, kar je nekako logična posledica, saj sem po srednješolski izobrazbi galanterijski tehnik.

Gume in zračnice dobim na servisih in pri vulkanizerjih. Zadovoljstvo je obojstransko. Veseli so ker odnesem smeti, jaz pa ker dobim material za nove izdelke

LPP sodelovanje
Podjetniški inkubator Postojna

Pridruži se nam. Bodi sprememba.

RECIKLIRAJ Z NAMI!

Unikatni dizajnesrki izdelki so vrhunske kvalitete. Naša zadovoljne stranke rade povedo, da so izredno trpežni in jih z veseljm uporabljajo in nosijo vsak dan. Opzoriti pa moramo, da boste z njimi zagotovo opaženi in prav lahko se zgodi, da boste za odgovorno modo navdušili še koga.

KONTAKT

TELEFON

(031) 317-133